4.2.2023. 10:25
0
Narandžasto upozorenje u BiH: Udari vjetra do 70 km/h, na planinama i do 80 km/h
FOTO: Meteoalarm EU
Za veći dio Bosne i Hercegovine danas je izdato narandžasto upozorenje.


Za regiju Bihaća, Livna, Sarajeva, Mostara i Tuzle navedeno je da se očekuju vjetrovi jačine oko 60 kilometara na sat, navodi N1. 

“Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući”, navodi Meteo alarm.

Za regiju Banjaluke navodi se da se očekuju udari vjetra od 40 do 70 km/h, za regiju Foče od 30 do 70 km/h, u planinama ponegdje iznad .

Za Višegrad, Tebinje i Prijedor izdato je žuto upozorenje zbog udara vjetra od 40 km/h.

“Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar”, navodi se u upozorenju. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.