5.2.2023. 20:24
0
SDA: Umjesto saslušavanja ef. Mahića, MUP RS bi trebao saslušavati one koji su Prijedorčane zatvarali u logore
Poziv na saslušanje Policijske uprave Prijedor, upućen glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednica Kozarac Amiru ef. Mahiću, predstavlja nastavak nedopustivih pritisaka i zastrašivanja nesrpskog stanovništva u ovom bosanskohercegovačkom entitetu, navodi se u saopćenju SDA.

Sumnjičenje efendije Mahića za navodno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, uprkos javnom izvinjenju i okolnostima u kojima se amnestira svakodnevni govor mržnje, uvrede, prijetnje i napadi na Bošnjake, dokazuje da vlasti entiteta RS sve one koji ne pripadaju srpskom narodu tretiraju kao građane drugog reda. Umjesto saslušavanja Mahića, MUP entiteta RS bi se trebao posvetiti istrazi i prikupljanju dokaza protiv onih koji su tada desetogodišnjeg Mahića, članove njegove porodice i još hiljade Prijedorčana zatvorili u logore, iz kojih mnogi od njih nisu izašli živi - kažu iz SDA. 

Dodaju da "za razliku od efendije Mahića, koji se izvinio onima koji su dio sadržaja njegove hutbe prepoznali kao uvredu, MUP entiteta RS nikada na saslušanje nije pozvao predstavnike političkog rukovodstva tog entiteta zbog izjava prema kojima su bosanskohercegovački muslimani konvertiti i podanici, čiji je poziv na molitvu arlaukanje, ali i ostalih javno izrečenih uvreda i prijetnji".  


(Admir O.)

 
SDA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.