16.2.2023. 14:44
1
Mijatović 'pojašnjava' priču u vezi direktora UIO: Ne mora to biti ni Srbin, jedino je bitno da ne bude iz SNSD-a!
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Zoran Tegeltija izjavio je da bi direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH trebao biti Srbin, i to iz entiteta RS.

Tegeltija kaže da je sadašnjem direktoru UIO BiH Miri Džakuli mandat istekao u julu 2020., te da su stvorene sve pretpostavke da se sprovede procedura i da se nakon 20 godina na čelu Uprave nađe Srbin iz Rs-a.

Na svom Twitteru odmah je reagovao potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

"Tegeltija: Na čelu UIO bit će Srbin iz Republike srpske. To je tačno, al neće biti iz SNSD-a. Konačno se barem djelimično slažemo oko nečega, ima nade za nas", napisao je Mijatović.


(A. Balićevac)

 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.