17.2.2023. 15:22
1
Hajka se nastavlja: Imam Amir Mahić prijavljen Tužilaštvu za izazivanje mržnje, ako ga osude prijeti mu zatvorska kazna do tri godine
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (IZ) u BiH iz Kozarca Amir ef. Mahić prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, saznaju "Nezavisne novine".

Potvrđeno je to i iz prijedorske policije, odakle su, uz navođenja inicijala osumnjičenog, naveli da je izvještaj podnesen u srijedu.

"Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su 15. februara 2023. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje protiv A.M. iz Kozarca", rekli su za "Nezavisne novine" iz Policijske uprave Prijedor.

Bude li dokazana krivica Mahića, za to mu prijeti novčana ili zatvorska kazna do tri godine.

Podsjetimo, Mahić je došao u fokus interesovanja domaće javnosti u proteklih nekoliko sedmica zbog svojih komentara o Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i Svetom Savi.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.