27.2.2023. 9:27
1
Uk o snijegu u Sarajevu i napadima SDA: Zadovoljan sam radom RAD-a, ako je SDA nezadovoljna u nekim općinama neka se fokusiraju na drugu stranu
Mandatar za sastav Vlade Kantona Sarajevo Nihad Uk odgovorio je na jutrošnje prozivke kantonalne SDA u kojima strankama Trojke spočitavaju saobraćajni kolaps u glavnom gradu BiH koji je, kako iz SDA navode, nastao neadekvatnom reakcijom na obilne snježne padavine.

Očekivao napade

Uk je, gostujući u programu BHRT-a, rekao da je očekivao ovakvu reakciju kantonalne SDA.

- Kad sam vidio da je snijeg počeo padati jučer, očekivao sam da će odmah krenuti napadi. Kontaktirao sam direktoricu RAD-a. RAD je zadovoljan kako se čiste ulice, 40 vozila je u upotrebi. Ručno čišćenje se također odvija 24 sata - rekao je Uk.

Dodao je da RAD nije nadležan za čitav teritorij Kantona Sarajevo.

- Rad je nadležan isključivo za četiri gradske općine. Trnovo, Ilijaš, Vogošća i Ilidža su potpisali sa privatnicima čišćenje. Tako da, ukoliko su građani nezadovoljni i SDA nezadovoljna u tim općinama to treba se fakturisati na drugu stranu, a ne aktuelnoj vladi ili budućoj", dodaje Uk.

Saobraćajni kolaps

Sarajevski odbor SDA jutros je kazao kako su sniježne padavine  izazvale "potpuni saobraćajni kolaps u Kantonu Sarajevo i pokazale svu nesposobnost i nespremnost kantonalne vlasti i nadležnog ministarstva".

- Saobraćajnice su neočišćene u centru grada, a nevolje prigradskih naselja nemaju kraja. Ministar Hadžiahmetović se svake godine u jesen trijumfalno slika u krugu KJKP 'Rad', najavi da spremno dočekuju zimu i kako ih ništa ne može iznenaditi. Pri tome svaki put 'popljuje' prethodnu upravu ovog preduzeća, obeća novu mehanizaciju i ustvrdi kako će Sarajevo biti čist grad - navode iz ove stranke.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.