13.3.2023. 19:23
0
Potpisan sporazum: SDA, NES, DF i SBiH formiraju vlast u USK
SDA, DF, NES i Stranka za BiH večeras su u Sarajevu potpisali sporazum o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu. Sastanku u zgradi Predsjedništva BiH prisustvovali su Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a BiH, te Mustafa Ružnić, premijer USK.

Predsjednik kantonalnog odbora SDA USK Jasmin Musić kazao je da će dio vlasti će biti i SBiH. Njihov će predstavnik potpis na sporazum staviti naknadno. Danas nije bio niko iz SBiH, ali kroz dogovore u Krajini, oni su prihvatili da budu dio ove parlamentarne većine”, kazao je Musić.

Na pitanje može li se ovaj sporazum preliti na Federaciju BiH, kazao je kako je njegova obaveza vođenje kantonalne politike u USK.

“Što se tiče vođenja politike na višem nivou je stvar predsjednika pa i ovih stranaka koje su danas bile tu. I skladu sa svojim intencijama oni će definisati te odnose. Ne bih se upuštao u projekcije, ovo je poruka stabilnosti u USK koji već dugo vapi za podrškom vladi u Skupštini. Ova koalicija ima votrećinsku većina”, kazao je Musić.

Premijer USK Mustafa Ružnić istakao je kako je nakon niza godina, koliko je Krajina imala nestabilnost kada su u pitanju i zakonodavna i izvršna vlast, danas dogovoren jedan stabilan koalicioni kapacitet.

“Kada su u pitanju viši nivou, o svemu tome će predsjedništva ovih stranaka poslati jasnu poruku. Oni koji su bili s nama pet mjeseci i s kojima smo radili, pokušali da uredimo neke stvari, pokazali su da nemaju interese kada je u pitanju država i kanton, nego lične interese. Ne mogu oni koji imaju 100-200 glasova upravljati USK. Ova koalicija sada ima oko 60.000 glasova”, rekao je Ružnić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.