20.3.2023. 16:15
0
Detalji pokušaja ubistva na Sokocu: Pucao komšiji u glavu zbog drva, uhapšen je
Četrdesetšestogodišnji Žarko M. sa Sokoca je uhapšen zbog sumnje da je u mjestu Čavarine iz pištolja ranio komšiju Nj. M. sa kojim se prethodno posvađao u vezi sa cijenom ogrjevnog drveta.

Osumnjičeni je nakon ispitivanja u prostorijama policije predat Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu koje je od Okružnog suda u Istočnom Sarajevu zatražilo određivanje pritvora i to zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao uticati na svjedoke i ponoviti krivično djelo. Pokušaj ubistva se, kako saznajemo, desio 17. marta, a osumnjičeni je komšiji pucao u glavu jer je smatrao da mu je preskupo naplatio drva.

- Žarku je dan ranije Nj. M. dovezao ogrjevno drvo i naplatio mu svoje usluge. Ne znam koliko mu je uzeo, ali sam čuo da se Žarko požalio da ga je prevario i da mu je preskupo naplatio drva. Dan nakon što je dobio drva, Žarko M. je otišao da potraži komšiju da se sa njim raspravi oko drva. Kažu da ga je našao u blizini njegove kuće dok je čuvao ovce i tu je došlo do svađe i tuče. Žarko je u jednom momentu potegao pištolj i nasumice pucao prema Nj. J. Sreća da ga nije ubio, rekao je jedan mještanin Čavarine ne želeći da mu otkrivamo identitet.

Iz Okružnog tužilaštva su, navodeći inicijale, saopćili da Žarka M. terete za krivično djelo pokušaj ubistva.

- Osumnjičeni je nakon kraće svađe i fizičkog sukoba, u namjeri da ga liši života, iz pištolja ispalio tri hica u pravcu Nj. M, od kojih ga je jedan okrznuo u predjelu glave. Tom prilikom mu je nanio povrede u predjelu lijeve sljepočnice u vidu otvorene rane veličine pola centimetra sa manjim hematomom dimenzija tri sa tri centimetra. Sve se desilo ispred ulaza u dvorište porodične kuće Nj. M, naveli su iz tužilaštva koje nastavlja istragu u ovom predmetu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.