24.3.2023. 14:50
1
Nikšić nakon sastanka Osmorke i HDZ-a: Važno je da smo došli do zajedničkog cilja
Lider SDP-a Nermin Nikšić se obratio medijima nakon sastanka predstavnika Osmorke i HDZ-a, gdje je napravljen sporazum i dogovorena nova Vlada Federacije BiH.


- Vrlo je važno da smo došli do zajedničkog cilja. Sastanak je bio zamišljen na način da izdefinišemo sve stvari oko imenovanja Vlade FBiH, od strane predsjednice i saglasnosti od strane potpredsjednika i potvrđivanja u Predstavničkom domu. Trebam istaći atmosferu koju smo imali, nismo se bavili bilo kime, osim nama samim što želimo da uradimo, kako da promijenimo, zbog toga smo definisali sporazume i da onda u startu krenemo u realizaciju toga - rekao je.

Dodao je da smatra da je izgubljeno puno vremena.

- Naše su želje bile da to bude puno prije, svi smo svjesni limitirajućih faktora i šta je to bilo što je uslovilo situaciju u Klubu Bošnjaka. Ne želimo se ponovo baviti time i vraćati se na to. Očekujemo i nakon američkih sankcija da pravosuđe BiH odradi svoj dio posla - kazao je, navodi Avaz. 


(A.R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.