7.4.2023. 11:08
1
U Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog lažne dojave o bombi
FOTO: faktor
Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe zbog lažne dojave o bombi, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako su naveli u saopćenju, pripadnici PU Ilidža i Sektora krim-policije, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA)BiH, identifikovali su osobe za koje postoji osnov sumnje da su počinile krivična djela izazivanje opće opasnosti i lažno prijavljivanje, a na štetu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, 4. aprila ove godine.

- Postupajući po naredbama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, E. Đ. (24) i M. O. (28) su u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS ispitani u svojstvu osumnjičenih, te će po kompletiranju operativnog materijala izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje - naveli su iz MUP-a KS.

Za krivično djelo izazivanje opće opasnosti predviđena je zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine, a za krivično djelo lažno prijavljivanje do šest mjeseci zatvora, prenosi Faktor.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.