22.4.2023. 10:10
0
SAD će početi da obučavaju ukrajinske trupe da koriste tenk Abrams
Sjedinjene Američke Države su saopštile da će uskoro početi da obučavaju ukrajinske trupe da koriste njihov tenk Abrams, javile su agencije.

Istovremeno, Njemačka je najavila postizanje dogovora o uspostavljanju čvorišta u Poljskoj za popravku tenkova raspoređenih u Ukrajini. Radi se o tenkovima koji su već obećani Ukrajini, ili onim koji će joj u budućnosti biti isporučeni.

 Jedan od razloga kasne isporuke ovih američkih tenkova jeste komplikovano i skupo održavanje istih, a Ukrajina u tom polju nema ni iskustva ni potrebne resurse da to sama vrši na svojoj teritoriji.

Problem održavanja naprednih borbenih sistema sa Zapada dijelom je riješen tako što će ti sistemi, po potrebi, biti servisirani u nekoliko evropskih država. Ukrajini su obećani i drugi tenkovi sa Zapada, kao i nekoliko vrsta rugih oklopnih vozila koje je Kijev tražio da bi pokrenuo veliku ofanzivu i probio ruske linije.  


(Patria/A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.