23.4.2023. 10:34
1
Udruženja žrtava osudila učešće Cvijanović na vježbi vojske Srbije. Traže od Komšića i Bećirovića javno očitovanje
Udruženja žrtava i svjedoka genocida i “Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa” osudila su učešće predsjedavajuće Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović vojnoj vježbi vojske Republike Srbije.

Udruženja su se oglasila “nakon velikog broja poziva naših povratnika iz entiteta RS koji sa strahom prate u medijima vojnu vježbu vojske Republike Srbije kojoj prisustvuje i Željka Cvijanović predsjedavajuća Predsjedništva BiH”.

“U ime naših povratnika izražavamo najoštriju osudu da predsjedavajuća Predsjedništva BiH sudjeluje na vježbi vojske koja je sudjelovala u okupaciji dijela Bosne i Hercegovine”, piše u zajedničkom saopćenju.

Udruženja su zatražila od predsjedavajuće Predsjedništva BiH javno izvinjenje, a od članova Predsjedništva Željka Komšića i Denisa Bećirovića javno očitovanje da li postoji saglasnost Predsjedništva o učešću predsjedavajuće na vojnoj vježbi u Beogradu.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.