24.4.2023. 10:43
0
Neum očekuje odličnu sezonu i postsezonu: Hoteli puni od maja
FOTO: NEUMONLINE
Neumski hoteli bit će popunjeni već od svibnja, a izvrsna sezona i postsezona očekuje se sve do prosinca, rekao je za Fenu načelnik Općine Neum Dragan Jurković.

Dodao je kako očekuju bolje rezultate nego 2019. godine te je izrazio nadu da će se do početka glavne sezone formirati lokalna Turistička zajednica kako bi mogli pratiti broj gostiju u Neumu, ali i dodatno razvijati Općinu Neum.

”Fokus je, kao i posljednjih godina, na domaćim gostima iz BiH, ali u posljednje vrijeme imamo porast gostiju iz zemalja zapadne Europe. Dolaze nam Francuzi, Nijemci, Austrijanci, Poljaci, Česi, Slovaci. Povećava se broj iz godine u godinu, pa ih u većem broju očekujemo i ove sezone”, rekao je on.

Načelnik, također, naglašava da se tržište Srbije otvorilo 2020. te da i ove godine očekuju porast gostiju iz te zemlje jer su najave jako dobre.

Govoreći o odlasku mladih kao gorućem problemu, ne samo u Neumu nego u cijeloj BiH, Jurković je napomenuo kako su se kroz posljednje dvije godine maksimalno potrudili omogućiti mladima lakši ostanak u Neumu.

”Potrudili smo se pomoći im kroz male, ali značajne subvencije, od opremanja novorođenčeta do plaćanja osnovnih troškova rodiljama prvih pola godine i slično. Planiramo kroz 2024. krenuti sa subvencioniranjem stanova za mlade”, otkrio je načelnik.

Ističe kako su cijene nekretnina jako skupe te da mladi teško mogu kupiti prvu nekretninu s ovakvim tržišnim cijenama.

”Pokušat ćemo dio troškova preuzeti na sebe i na taj način omogućiti mladima da ostanu na ovome području. Smatram da mladi mogu naći posao ovdje, a sada su i gospodarstvenici malo drugačiji, povećavaju se plaće i slično samo da bi se mladi zadržali”, rekao je on.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.