24.4.2023. 18:02
0
Preko Kosova se lome koplja: Borenović nazvao Dodika izdajnikom
To je nesposobnost, nemoć, neki dil... šta god da je, sramota je, smatra Borenović
Branislav Borenović, predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, koji u svojstvu člana Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE) prisustvuje zasjedanju PSSE, potvrdio je iz Strazbura da je BiH, na posebnom vanrednom sastanku Komiteta ministara Vijeća Evrope, glasanjem zvaničnog predstavnika Misije BiH u Savjetu Evrope, bila suzdržana po pitanju početka procesa pridruživanja Kosova Vijeću Evrope.

- To je izdaja. I predstavnika RS u bh. institucijama i njihovog šefa Dodika. Drže sve poluge vlasti: Predsjedništvo kroz koje vode vanjsku politiku BiH, Vijeće ministara, sve imenuju, a nisu omogućili glas protiv pokretanja inicijative - tvrdi Borenović.

Borenović u svojoj reakciji dalje govori da su protiv inicijative da Kosovo bude član Vijeća Evrope bile Španija, Mađarska, Kipar, Rumunija, Azerbejdžan, Gruzija, Srbija. Borenović smatra sljedeće:

- BiH, u kojoj vlast čini SNSD iz Republike Srpske i ima člana Predsjedništva, imenuje diplomate, morala je biti protiv. To je nesposobnost, nemoć, neki dil... šta god da je, sramota je – poručio je Borenović, koji je rekao da će lično glasati protiv kada ovaj stav dođe na sjednicu Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.