28.4.2023. 20:05
1
Delegacija EU pozdravila formiranje nove Vlade FBiH
Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini pozdravio je formiranje nove Vlade Federacije BiH.

Nakon drugog izbora, blokade i četiri i po godine rada Vlade FBiH sa tehničkim mandatom, novoformirana vlada pruža istinsku priliku za učinkovite reforme, navode iz Delegacije EU. 

- To nije prilika koju treba propustiti. Članovi nove Vlade FBiH imaju historijsku odgovornost da poštuju obećanja koja su dali i ispune zakašnjele reforme usmjerene na integraciju u EU, društveno-ekonomske i energetske reforme.

EU sada očekuje od nosilaca funkcija da pokažu vodstvo i vladaju kompetentno, odgovorno i transparentno. Zakonodavni zastoj ostavio je značajnu listu obaveza. 

Pozivamo delegate iz cijelog političkog spektra da podrže reforme koje bi omogućile napredak na putu ka EU, jer je to glavni vanjskopolitički prioritet Bosne i Hercegovine.

Građani očekuju da će se hitno riješiti dugogodišnji izazovi, uključujući korupciju, nezaposlenost i odljev mozgova. Od toga zavisi budućnost Bosne i Hercegovine i njen put ka EU. Vrijeme je da se bacite na posao i da to uradite kako treba - poručeno je iz Delegacije EU.


(A.R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.