3.5.2023. 11:34
0
Zelene beretke u Dobrovoljačkoj: Nećemo dozvoliti da nas izjednačavaju s agresorom
FOTO: N1
Pripadnici udruženja "Zelene beretke" odali su danas na Drveniji u Sarajevu počast borcima koji su dali živote za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Oni su se okupili sat vremena prije nego je zakazan dolazak delegacije iz republike srpske.

Vahid Alić, predsjednik Udruženja "Zelene beretke" Stari Grad osvrnuo se na dešavanja 2. i 3. maja 1992. godine u Sarajevu te je poručio kako su ovi dani najznačajniji za odbranu Sarajeva, ali i cijele Bosne i Hercegovine. 

"Mi 2. i 3. maj obilježavamo kao najznačajniji datum u odbrani suverene i nezavisne BiH. Drugog maja JNA je otvoreno stala na stranu agresora. Iako su mnogi Bosanci i Hercegovci vjerovali u bratstvo jedinstvo, ona je pokazala svoje drugo lice. Drugog maja, potpomognuta srpskim dobrovoljcima izvršila je žestok napad na institucije BiH. Granatiran je grad s okolnih brda da bi oklopnim transporterima krenuli na zgradu Predsjedništva", rekao je Alić.

Pored toga, agresor je gađao i druge objekte koji su bili od velike važnosti za funkcionisanje države.

Alić je komentirao ponovno pokretanje procesa pred Sudom BiH. u slučaju "Dobrovoljačka".

"Ponovo otvaraju slučaj Dobrovoljačka. Vidjeli smo najnovija svjedočenja gdje je svjedočio Danilo koji je potvrdio da je gađao elektroprivredu, džamiju i druge objekte. U tim dejstvima poginula su naša dva sugrađanina. Naše Tužilaštvo nije pokrenulo nikada proces protiv onih koji su ubili naše građane. Nećemo dozvoliti da nas izjednačavaju s agresorom", poručio je Alić.

Tokom odavanja počasti, Alić je uputio kritike i aktuelnom političkom rukovodstvu.

"Umjesto da se nalaze na ovom svetom mjestu gdje je razmijenjen predsjednik i spašena država, njih nema. I dalje mi branimo", rekao je.



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.