4.5.2023. 11:36
0
Pojačano prisustvo policije u blizini škola u KS
FOTO: Ilustracija / ftv
Nakon tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, kada je trinaestogodišnji dječak, hicima iz pištolja ubio u srijedu osmero đaka i čuvara škole, a ranio šestoro djece i nastavnicu, na području Kantona Sarajeva pojačane su mjere.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Mersiha Novalić potvrdila je za Anadoliju da su iz predostrožnosti odmah poduzeli aktivnosti koje se odnose na povećano prisustvo policajaca u blizini škola u Kantonu.

– Jučer smo u prijepodnevnim satima intenzivirali aktivnosti svojih policajaca koji su primarno zaduženi za rad policije u zajednici. Nakon toga pojačali smo i prisustvo uniformisane policije i kolega u civilu, ali na način koji nije agresivan. Dakle, na način koji ima svoju svrhu, ali ne uznemirava ni građane ni učenike kao ni nastavnike. Na terenu smo i pratimo situaciju – izjavila je Novalić.




(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.