9.6.2023. 21:53
0
Nurkić: Neshvatljivo mi je da je Srebrenica ostala pusta nakon toliko donacija, to je sramota za sve nas
FOTO: Screenshot
Jusuf Nurkić, bh. košarkaš, bio je večerašnji gost u “Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića”. On je ispričao o svom uspjehu, te odnosu prema BiH, ističući da želi jasno artikulirati svoje stavove i da sportisti mogu mnogo doprinijeti.

– Do osmog razreda nisam igrao košarku. Iz vedra neba se stvorio čovjek i rekao da sam ja najbolje dijete u BiH, a jedini dres koji sam tada imao bio je dres Salihamidžića sa buvljaka. 2009. sam dobio prvu priliku da igram košarku u Sloveniji. Enes Trnovčević me bukvalno pronašao.

Odvodio je djecu koju niko nije htio, koju su smatrali škartom, a pravio im je karijere. Govorili su mi da sam super, a ja nisam imao pojma šta je košarka. Zavolio sam sport o kojem nikad nisam sanjao, nisam očekivao da ću se time baviti. Od prvog dodira sa loptom za pet godina sam došao do NBA – rekao je Nurkić.

Najavio je i da pokreće veliki projekat u Srebrenici.

– Oko vrata nosim cvijet Srebrenice. Moj djed je ubijen i našli smo ga u Potočarima. Neshvatljivo mi je da je Srebrenica ostala pusta nakon toliko donacija. To je sramota za sve nas. Pokrenuo sam projekt da napravimo školu u Srebrenici gdje će se moći družiti sva djeca bez obzira na nacionalnost i vjeru.

Gdje će se moći učiti jezik kojim govore djeca – rekao je Nurkić.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.