10.6.2023. 12:49
0
Nikšić: Moguće da se odgodi izbor predsjednika SDP-a BiH
FOTO: FENA
Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Nermin Nikšić potvrdio je navode da će na kongresu ove političke partije vjerovatno biti predloženo da se odgodi izbor predsjednika, odnosno da mu se produži mandat.

Na konferenciji za novinare, prije početka kongresa, poručio je da se ne namjerava kandidovati za predsjednika, ali da je vjerovatan prijedlog da se novi predsjednik bira poslije lokalnih izbora 2024. godine.

Prema Nikšićevim riječima, to je prijedlog onih u SDP-u koji smatraju da je sada prioritet, kako je rekao, jačanje države, nego da se narednih pola godine potroši na kampanju u SDP-u.

Ukazao je na to da namjerava da prihvati ovaj prijedlog.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.