11.6.2023. 13:52
0
Saša Magazinović o sukobu Nikšića i Čengića: Puno toga su prošli zajedno i ono što duguju SDP-u je da sjednu u četiri oka i teret svog neslaganja skinu sa leđa stranke
Pažnja stranke ne treba biti usmjerena na individualna neslaganja, koja postoje u svakom odnosu, pa nekad eskaliraju, nekad se smiruju ali crpe puno energije koja treba biti usmjerena na druga pitanja, na ozbiljne zadatke i izazove koji su pred SDP-om kao dijelom vlasti na različitim nivoima.

Ovo je za "Avaz", komentirajući atmosferu tokom i nakon jučerašnjeg kongresa stranke, izjavio šef kluba poslanika SDP-a u PSBiH i član Glavnog odbora SDP-a BiH Saša Magazinović.

- SDP je veći od svakog pojedinca i vlastitih ideja jednih o drugima. Mi govorimo o jednoj od najznačajnijih partija za političku stvarnost Bosne i Hercegovine, a to je veće od bilo kojeg imena i prezimena, bez obzira da li se radi o prošlom, aktuelnom ili budućem predsjedniku, generalnom sekretaru ili bilo kojem drugom stranačkom funkcioneru – ističe Magazinović.

Govoreći o istupima bivšeg generalnog sekretara Irfana Čengića i predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, Magazinović kaže da svi imamo puno toga za korigirati kod sebe, ali je mnogo lakše, ali ne i ispravno, primarno biti usmjeren na korigiranje drugih.

- Ja dobro znam da su Nikšić i Čengić prošli puno toga zajedno i ono što duguju SDP-u je da sjednu u četiri oka i teret svog neslaganja skinu sa leđa SDP-a, jer sam siguran da i jedan i drugi žele samo dobro SDP-u. Nikšiću želim da bude odličan predsjednik SDP-a i uspješan premijer FBiH, a Čengiću da nastavi biti jedan od najboljih SDP-ovih predstavnika građana na kojoj god se poziciji nalazio – ističe Magazinović.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.