24.6.2023. 8:34
2
U Sarajevu danas četvrta Bh. povorka ponosa: Šetnja počinje u 18 sati
FOTO: RSE
Pod sloganom 'Ponosno zajedno' sdanas se u Sarajevu održava četvrta Povorka ponosa. Organizatori očekuju od dvije do pet hiljada osoba.


Ove godine je okupljanje od 16 do 18 sati između Historijskog i Zemaljskog muzeja.

Šetnja pripadnika LGBT zajednice, aktivista i građana će krenuti u 18:00 sati ulicama Zmaja od Bosne – Hiseta – Obala Kulina bana – Kulovića te završava ispred Narodnog pozorišta na Trgu Susan Sontag.

Program ispred Narodnog pozorišta je planiran u trajanju od 19:00 do 21:00 sati.

MUP KS je informisao sve građane Kantona Sarajevo da će doći do izmjena u odvijanju saobraćaja u periodu od 16:00 do 21:00 sat.

U posljednjih 5 godina povoljnija je situacija, kada je riječ o održavanju Povorke ponosa, navodi Mirza Halilčević, i dodaje da je to isključivo rezultat rada neumornih aktivista. Ipak, borba i dalje traje, i trajaće sve dok ima i diskriminacije. Podvlači da je ista i dalje veoma aktuelna, navodi N1. 



(A.R.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.