26.6.2023. 12:24
0
Veća praznična radost uz donacije Raiffeisen banke
Povodom Kurban bajrama Raiffeisen banka je uručila donacije dvjema organizacijama.

„Vrijeme praznika donosi posebnu atmosferu u kojoj dodatno nastojimo iskazati naklonost jedni prema drugima, te empatiju prema onima koji su u stanju potrebe. Projekat donacija povodom vjerskih praznika realizujemo od 2012. godine te smo do sada ovim povodom podržali preko 50 različitih udruženja. Želimo učiniti promjene mogućim te vjerujemo da će donirana sredstva poboljšati rad sa korisnicima ova dva udruženja“, izjavili su iz Korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Podržano je udruženje „Osmijeh nade“ iz Kalesije koje okuplja djecu i omladinu sa posebnim potrebama, te radi na poboljšanju njihovog statusa, socijalne zaštite i uključenosti u društvenu zajednicu.

Donacija je uručena i udruženju „ADA“, Bosanska Krupa čije su aktivnosti usmjerene na pružanje pomoći djeci i mladim s posebnim potrebama koja su nastanjena na području grada Bosanska Krupa i nisu obuhvaćena nikakvim vidom odgojno-obrazovnog sistema. 

U svom svakodnevnom radu Raiffeisen banka se rukovodi ESG principima, te je, između ostalog, fokusirana na društvenu komponentu koja podrazumijeva podršku zajednici u kojoj posluje.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.