27.6.2023. 19:05
0
PDP predložio blokadu institucija BiH
Partija demokratskog progresa predložila je zaključke u vezi razmatranja Prijedloga zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

U prijedlogu stoji da “Narodna skupština Republike Srpske zadužuje predstavnike iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine da ne učestvuju u radu istih dok se ne donese Zakon o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine bez stranih sudija”.

Prema prijedlogu zaključak bi stupio na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske.

Inače, Igor Crnadak šef Kluba poslanika PDP ovo je predložio vlasti još tokom rasprave.

“Hajte da uradimo nešto korisno. Evo ja predlažem neka vladajuća većina razmisli danas o zaključku da nema nikakvog odlučivanja u zajedničkim institucijama dok se ne usvoji Zakon o prestanku mandata stranih sudija i usvoji zakon o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine”, rekao je Crnadak na šta mu je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić odgovorio da se zaključak predlaže u pisanoj formi.

Da takav zaključak Crnadak predloži, apelovao je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik.

(Ajdin B.)

 
NSRSPDP
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.