10.7.2023. 11:34
0
Bh. državljanin alarmirao hrvatsku policiju: Triput zvao, javio da je otet i zavezan pa ga uhapsili zbog lažne uzbune
Zbog tri poziva koja je 6. jula između 1.50 i 3.10 sati odaslao muškarac, pazinska se policija digla na noge.

Prvo je pozivom buzetskoj policiji rekao da ima problema i da ga uznemiruju susjedi u Ulici Jurja Dobrile u Pazinu. Zatim je nedugo potom nazvao isti broj policije prijavivši da je zavezan u stanu susjeda. A treći i posljednji poziv, koji je uputio sa svog mobitela policiji, sadržavao je i dopunu prethodnog poziva: "Uspio sam pobjeći nakon što sam fizički napadnut i zatočen".

Zbog ta tri poziva pazinska se policija digla na noge. Utvrdili su da je pozivatelj 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je iz samo njemu znanog razloga odlučio počiniti kazneno djelo lažne uzbune, a za što će u konačnici i kazneno odgovarati, prenosi Fena. 

- Policijski službenici postupali su po dojavama 24-godišnjaka te su utvrdili kako je osumnjičeni lažno obavijestio policiju o događaju koji iziskuje hitno djelovanje, odnosno utvrdili su da je počinio kazneno djelo, navode iz PU istarske dodajući da protiv osumnjičenog ide kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu, prenio je Jutarnji list.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.