15.7.2023. 15:35
0
Kada Hotić: "Zar studenti nisu mogli da se vole bez obzira kako se zovu?"
FOTO: RadioSarajevo
Studenticama Valentini Vujičić i Slađani Todić, koje su na društvenim mrežama veličale ratne zločince je omogućeno da nastave studije u Beogradu.

Saopšteno je ovo danas na održanoj konferenciji u Istočnom Sarajevu.

Između ostalog, istaknuto je da će pomenute studentkinje nakon skandaloznih izjava svoje školovanje nastaviti u Beogradu. Generalni direktor fimrev “Sarajevo-gas” Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Sigurnosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akedemiji za nacionalnu sigurnost u Beogradu.

Podsjetimo, Valentina Vujičić i Slađana Todić, studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu su prethodnih dana bile u fokusu javnosti zbog podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću i negiranja genocida u Srebrenici.

Novu odluku prokomentirala je Kada Hotić, potpredsjednica NVO Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” za N1.

“Sramotno. Mogu samo da kažem da Srbija i Republika Srpska i njihovi lideri podučavaju omladinu na krivi put na put koji će trajati kao što je bio ovaj rat, pa poslijeratno vrijeme. Dakle, da nikada mira nemamo i nikada rahat neće biti. Podučavaju da se stvara mržnja između naroda, bez obzira kojoj vjeri, naciji pripadali. Mi smo naš narod. Da je sreća da sami to osude, ali nije došlo još to vrijeme. Kod njih je još uvijek politika ona iz 90-ih godina, ona ratna politika. Ovo što studentice rade je sramota. Gdje je njima savjest. Trebaju one same da osude te lidere koji ih vode stranputicom”, kazala je Hotić, prenosi N1.

Potom je dodala:

“Hoće li im biti uzori Karadžić, Mladić, Šešelj? To ne vodi kao pomirenju, ka slaganju, ka boljem životu. Zar studenti nisu mogli da se slažu ili vole bez obzira kako se zovu. To je podstrek studentima da idu stranputicom”.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.