17.7.2023. 22:23
0
Rekonstruirana raskrsnica na Pofalićima večeras će biti puštena u saobraćaj
Rekonstruirana raskrsnica na glavnoj gradskoj saobraćajnici u sarajevskom naselju Pofalići večeras će biti puštena u saobraćaj.

Ovu informaciju je objavio kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP). Raskrsnica je rekonstruirana u sklopu rekonstrukcije tramvajske pruge od Čengić Vile do Željezničke stanice. Radovi na raskrsnici počeli su 11. jula, a danas su završeni.

Ranije je rekonstruirana raskrsnica kod Socijalnog, a slijedi rekonstrukcija raskrsnica na Dolac Malti, Skenderiji, kod Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, na Čengić Vili i kod Željezničke stanice.

Rekonstrukcija tramvajske pruge od Čengić Vile do Željezničke stanice započela je u septembru prošle godine i bit će završena krajem augusta ove godine. Tramvajska pruga od Ilidže do Čengić Vile je rekonstruirana od kraja augusta 2021. do septembra 2022.

Rekonstrukcija ukupno košta više od 40 miliona KM, a novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Izvođač radova je konzorcij dvije kineske kompanije China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd. i China Railway No.10 Engineering Group, podizvođač je kompanija Bosman, a nadzor nad projektom vrše kompanije PPG Sarajevo i Yuksel Proje.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.