18.7.2023. 17:15
2
"Ako Naser Orić dođe na Drinu, doći ćemo i mi. On je slabić koji se iživljavao nad slabijom vojskom RS-a koja je tada bila u okolini Bratunca"
Predsjednik predsjednik Udruženja veterana garda “Panteri” Petar Cvijetinović oglasio se o izjavama Nasera Orića na obilježavanju 28. godišnjicu proboja na slobodnu teritoriju u Nezuku na području Općine Sapna.

“Ja kao predsjednik Udruženja veterana garda “Panteri” predstavnik jedne jedinice koja je 1993. godine u toku borbe u Bratuncu nanijela Orićevim snagama možda i najteže gubitke u proteklom ratu.

To je potez očajnika a reći ću i zašto. Naser Orić je nakon borbi koje su se desile 1993. godine kada smo ih zaustavili bukvalno na ulazu u Bratunac, kada smo počeli da vraćamo srpska sela, kada smo zaustavili njihov pohod na nebranjena srpska sela oko Bratunca počeo je da se povlači i na nakon toga je pobjegao.

Ja mislim da sa vojničkog aspekta on nije nikakav komandant, nikakav borac i nikakav heroj iz razloga zato što je ostavio svoju vojsku, ostavio svoj narod izgubio teritorij i sada njegove ratnohuškaške izjave ja mislim da samo koriste njemu da bi povratio neki poljuljani položaj i rejting kog bošnjačke populacije iz Srebrenice.

On je jedan slabić koji se iživljavao nad slabijim od sebe, nad slabijom vojskom RS-a koja je tada bila u okolini Bratunca. Kada su došle vojne snage 1993. godine on je počeo da ciči po Bratuncu i Srebrenici da kaže da su došli zločinci ovako i onako. Nakon tih pritiska koje su garda Panteri i jedinica Drinskog korpusa počele, onda je tada napustio Srebrenicu pod plaškom neke smjene komande i tako se spasio a ostavio je svoj narod, teritoriju i vojsku.

Rezultat njegovog komandovanja je Srebrenica u Republici Srpskoj to je jasno ko dan kakav je komadant i kakav je to borac.

U najmanju ruku mi nismo za rat, ali moramo da kažemo da mi ako dođe do toga da Naser Orić opet dođe na Drinu, da ćemo doći i mi!", izjavio je predsjednik Udruženja veterana garda “Panteri” Petar Cvijetinović

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.