9.8.2023. 14:51
0
Vlada FBiH dala saglasnost: BiH će uputiti snage za pomoć Sloveniji
FOTO: AFP
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj, sjednici prihvatila informaciju Federalne uprave civilne zaštite o poplavama u Republici Sloveniji s prijedlogom odgovora na zahtjev Republike Slovenije za međunarodnu pomoć u saniranju posljedica poplava. “Vlada Federacije BiH daje saglasnost Vijeću ministara BiH da se upute operativne snage zaštite i spašavanja iz Federacije Bosne i Hercegovine u okviru operacije pružanja međunarodne pomoći Bosne i Hercegovine Republici Sloveniji u otklanjanju posljedica katastrofalnih poplava. Federalna uprava civilne zaštite zadužena je da uime Vlade Federacije BiH, putem Ministarstva sigurnosti BiH, odmah dostavi Vijeću ministara BiH ovaj zaključak, te da koordinira upućivanje međunarodne pomoći u Republiku Sloveniju i da po okončanju operacije pružanja pomoći izvijesti Vladu FBiH”, navodi se u saopštenju.

Također, Federalna uprava civilne zaštite zadužena je da Federalnom ministarstvu finansija dostavi zahtjev za izdvajanje sredstava iz Tekuće rezerve Vlade FBiH za 2023. godinu za finansiranje troškova angažovanja službi zaštite i spašavanja, prenosi N1.

Podsjećamo, poplave koje su pogodile Sloveniju krajem prošle sedmice proglašene su najgorom prirodnom katastrofom od sticanja nezavisnosti. Dvije trećine zemlje je devastirano, mnogi su izgubili svoje domove.  Šest osoba je izgubilo život.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.