18.8.2023. 8:22
3
Izetbegović: Konaković se ponaša kao da je HDZ-ovac i postao je miljenik Zagreba
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović bio je gost Federalne televizije prilikom čega je govorio o političkim oponentima, koaliciji Trojka te napadima na institucije Bosne i Hercegovine

Govoreći o proteklom periodu nakon općih izbora Izetbegović je ustvrdio kako su stranke Trojke učinile niz ustupaka na štetu države i probosanskog bloka, varajući, kako je rekao, “i sebe i nas da se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik promijenio i da SDA nije znala s njima”.

“Očigledno je da su stvari lošije”, tvrdi on.

Izetbegović je kazao kako sve ono što je Trojka uradila do sada nije dobro te da nisu uradili ništa što su obećali.

“Napravljeno je niz bespotrebnih ustupaka da bi se ušlo u vlast i da bi se sačuvao neki mir i stabilnost, kako su ih stranci ubijedili, na račun probosanskog patriotskog bloka, u korist strana koje predvode Milorad Dodik i Dragan Čović. Dali su im četvrte delegate, pozicije, na koje su imenovali ljude s crnih lista. Dodiku su prepustili sigurnosni sektor, energetski sektor prepuštaju Dodiku i Čoviću, izgradnju cesta prepuštaju HDZ-u”, naveo je Izetbegović.

Prokomentarisao je ponašanje dvojice lidera Trojke Elmedina Konakovića i Nermina Nikšića.

“Konaković nastupa kao da je HDZ-ovac i postao je miljenik Zagreba. Predsjednik SDP-a je državne šume, rijeke, rudna bogatstva, poljoprivredna zemljišta sveo na ‘neku tamo njivu'”, rekao je Izetbegović.

Tvrdi i kako se stranke Trojke spremaju napraviti “nepopravljive” ustupke pa je naveo da su to državna imovina, Izborni zakon i Ustavni sud BiH.

“Ustavni sud je zadnja brana koja će zaustavljati udare na državu jednog dana kad ovdje više ne bude stranaca i OHR-a i on se ne smije ostaviti”, istakao je Izetbegović.

Poručio im je da se sa nacionalistima poput Čovića i Dodika mora koalirati, ali i da se mora držati gard


(Admir O.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.