19.8.2023. 15:24
0
Beograđanin na protestu u Pazariću: Tu sam kao građanin, sa razlogom!
FOTO: N1
Ispred Zavoda u Pazariću u 15 sati počeo je protest građana nakon što je javnost još jednom ostala zatečena snimkom zlostavljanja jednog od štićenika. Protestno okupljanje organizovala je Unija osoba i organizacija osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine.

No, ima i onih koji nisu iz Sarajeva, a danas stoje ispred Zavoda kako bi ukazali na nužnost i hitnost promjena.

“Nisam iz Sarajeva, ali došao sam da podržim skup. Upoznat sam sa dešavanjima, to nije nimalo prijatno. Svi su sa razlogom ovdje kako bi zatražili izlaz iz krize”, rekao je za N1 Beograđanin, naglasivši da nije predstavnik nijednog od udruženja, već da protestu prisustvuje kao građanin.

Ono što se u Zavodu dešavalo, a što je i zabilježeno na snimcima, dodao je, mora biti presedan nad presedanom kako bi se nešto promijenilo.

A nakon što je u javnost isplivao snimak na kojem jedna od uposlenica fizički kažnjava štićenika, ona je dobila otkaz, no brojni upozoravaju da to nije rješenje problema, naročito zbog činjenice da se on ponavlja.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.