2.9.2023. 8:26
0
U julu i augustu bazene na Dobrinji u Sarajevu posjetilo više od 30.000 građana
Ljetna sezona na bazenima na Dobrinji u Sarajevu počela je 5. jula 2023. godine, a preduzeće "Lokom" koje bazenom upravlja bilježi veliku posjećenost ovog kompleksa.

Za dva mjeseca bazen je posjetilo više od 30.000 građana. Veliki interes za korištenje otvorenih bazena pokazuje koliko je ovaj sadržaj nedostajao općini Novi Grad, ali i gradu Sarajevu, saopćila je Općina Novi Grad.

Ističu da je zahvaljujći modernom sistemu za kondicioniranje bazenske vode bazen Dobrinja jedan od bazena sa najčistijom vodom u BiH bez obzira na broj korisnika, jer se svaka četiri sata kompletna količina vode u bazenu filtrira i dozira potrebnim količinama hlora i sredstvima koja održavaju ph vrijednost vode.

Prema izvještaju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, pretežno sunčano vrijeme bit će i ovog vikenda. Dnevne temperature će se kretati između 25 i 30 stepeni Celzijusa što je prava prilika za sve koji do sada nisu posjetili ovaj prelijepi kompleks.

Osim dnevnog kupanja, petkom i subotom omogućeno je i noćno kupanje u terminima od 20 do 22 sata.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.