15.9.2023. 17:22
0
U BiH aktiviran humanitarni telefon za pomoć stanovništvu Maroka i Libije
FOTO: AP
Društvo Crvenog križa Bosne i Hercegovine zajedno sa svojim entitetskim organizacijama, Crvenim križom FBiH, Crvenim krstom RS-a i Crvenim križem Brčko distrikta, pokrenulo je hitni apel za pomoć ugroženom stanovništvu Maroka i Libije usljed razornog zemljotresa i poplava koji su pogodili ove države, saopćili su.

Aktiviran je humanitarni broj 17023, čijim pozivanjem se doniraju dvije KM za pomoć.

Također, otvoren je namjenski žiro račun broj: 1340011130004680 za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovih zemalja, a prema instrukcijama Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC), te partnerskih nacionalnih društava Crvenog polumjeseca u Maroku i Libiji.

- Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine je zajedno sa svojim entitetskim organizacijama od samog početka u komunikaciji sa Delegacijom klastera IFRC-a za centralnu i jugoistočnu Evropu kako bi se redovno razmjenjivale informacije i vršila koordinacija prikupljanja pomoći - navedeno je u saopćenju.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.