25.9.2023. 11:15
0
Na zahtjev Kluba zastupnika SDA: Odgođena sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona
Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona koja je trebala biti održana danas, odgođena je na prijedlog Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA), potvrđeno je za Faktor.

- U ime Kluba zastupnika SDA tražio sam da sjednica bude odgođena, jer sam u prethodnih nekoliko dana obaviješten da određen broj kolega, iz opravdanih razloga, neće moći da prisustvuje sjednici - kaže za navedeni medij Šekib Umihanić, predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini TK.

Većinu u Skupštini TK čine SDA sa 13 zastupnika, Demokratska fronta (DF) sa četiri, dva bivša člana Stranke za Bosnu i Hercegovinu te jedan bivši član Pokreta demokratske akcije (PDA). To je ukupno 20 ruku od 35 zastupnika koliko broji saziv Skupštine TK.

Prijedlog za odgodu sjednice došao je na sjednici Kolegija Skupštine, koje je održana prije termina sjednice.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.