13.10.2023. 11:06
0
Kod vozača koji je sinoć u Sarajevu naletio na trudnicu i policajca, pronađen spid, oduzeto mu i vozilo
FOTO: ilustracija
Višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja sa dugom od 13.797 KM

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su detalje sinoćnje nesreće koja se desila u ulici Maršala Tita, a kojom prilikom su trudnica i policajac zadobili povrede. Od vozača koji je naletio na njih oduzet je Passat, a u vozilu mu je pronađena i droga.

Trudnica pregledana

- Dana 12.10.2023. godine u 22:25 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Prilikom kontrole putničkog motornog vozila “Peugeot“ kojim je upravljala M.D. iz Sarajeva, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, od strane putničkog motornog vozila „VW Passat“, kojim je upravljao E.K. iz Sarajeva, došlo je do udara u motorno vozilo „Peugeot“, nakon čega je vozilo „Passat“ udarilo u policijskog službenika i vozača M.D. koji su se nalazili na trotoaru. Tom prilikom su zadobili lakše tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M.D. prevezena ka Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nako čega je upućena na kućno liječenje. Uviđaj saobraćajne nezgode obavili su pripadnici PS Centar- saopćeno je iz MUP-a KS.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E.K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM i od njega je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Prekršajni postupak

- Općinskom sudu u Sarajevu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj. Izvršenim pretresom kod E.K. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojn drogu „speed“. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri- naveli su iz MUP-a KS, prenosi Avaz.

(Mubina Lj.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.