28.10.2023. 10:25
0
SIPA: Naši pripadnici nisu učestvovali u događaju na Bobovcu
FOTO: Screenshot
Nakon što je prošle sedmice objavljen snimka s Bobovca, gdje pripadnici policijskih agencija pjevaju kontraverznu pjesmu Marka Perkovića Thompsona "Lijepa li si", uslijedila je žestoka reakcija javnosti.

S obzirom na reakciju javnosti uputili smo upit Državnoj agenciji za istragu i zaštitu (SIPA), s pitanjem da li su pripadnici pomenute državne agencije prisustvovali ovom skupu, te koje mjere će biti poduzete povodom ovog sramnog događaja.

Za vijesti.ba su iz Državne agencije za istragu i zaštitu naveli da su proveli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

-Tom prilikom je utvrđeno da se nije došlo do saznanja koja upućuju na navode iz upita, rekli su iz SIPA-e.

Dodali su da „ukoliko se dođe do informacije da je neko od uposlenika Agencije, postupao na način koji
ukazuje na osnovu sumnje da je počinjena povreda službene dužnosti, protiv istog će biti poduzete odgovarajuće mjere.“

A dok su za medije saopćili iz MUP ZDK, da je u toku unutrašnja istraga o ovom slučaju.

- Jedinica za profesionalne standarde otvorila je unutrašnju istraga, u okviru koje se poduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se tiču predmetne objave, kao i dokumentovanja postupanja policijskih službenika u vezi predmetnog događaja. Od rezultata sprovedene unutrašnje istrage, ovisit će daljnje postupanje službenika Jedinice za profesionalne standard, naveli su iz MUP ZDK.

Podsjetimo, nakon što je održana manifestacija “Molitva za domovinu”, zabilježeno je da su u selu Luke, gdje se proslavljalo završetkom hodočašća, grupa uniformisanih sudionika događaju otpjevali pjesmu Marka Perkovića Thompsona, "Lijepa li si". U kojoj se spominje tzv. "Herceg-Bosna". 'Srce ponosno' ove pjesme je zločinačka tvorevina osnovana s ciljem razbijanja BiH, a presuđena je u Haagu kao udruženi zločinački poduhvat.

Euharistijsko slavlje na Bobovcu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, uz koncelebraciju generalnog vikara Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marka Mede i vojnog vikara Slovenske vojske patera Mateja Jakopiča.

Svetoj misi prisustvovali su i zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Slaven Galić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za operacije general Ivica Jerkić, lider HDZ-a BiH Dragan Čović, ambasador Republike Hrvatske Ivan Sabolić, te komadanat Štaba za podršku OSBiH general Marko Stojčić, komadant 4. pješačke brigade OSBiH brigadir Zdravko Rezo, vojni predstavnici Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Mađarske, kao i ostali vojni i policijski funkcioneri u BiH.

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.