9.11.2023. 17:44
0
U Modriči će biti skraćeno radno vrijeme kafića zbog incidenta s kikbokserom Ljubanom Vidovićem Hofmanom
Vanredna sjednica Skupštine opštine Modriča održana je danas, a na njoj je razgovarano o bezbjednosnoj situaciji nakon što je, kako se navodi kikbokser Ljuban Hofman Vidović prijetio ugostiteljima, pa je najavljeno skraćivanje radnog vremena kafićima.

Nakon više od dva sata diskusije o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u Modriči doneseni su i određeni usaglašeni zaključci, koje je u ime Kolegijuma Skupštine iznio načelnik opštine Jovica Radulović.

“Skupština opštine Modriča konstatuje da je događaj od 31.10.2023. godine, koji se desio u centru Modriče, u značajnoj mjeri uznemirio stanovništvo, kao i širu javnost, a ta uznemirenost je posebno dobijala na intenzitetu zbog izostanka blagovremenog saopštenja nadležnih institucija o ovom događaju”, usvojeno je u prvom zaključku.

U drugom se kaže da Skupština Opštine Modriča smatra da je bezbjednosna situacija već duži period značajno narušena te traži od svih nadležnih organa i institucija preduzimanje hitnih mjera i aktivnosti iz svojih nadležnosti, sa ciljem poboljšanja postojećeg stanja.

Skupština Opštine Modriča zadužila je načelnika opštine i opštinsku upravu da pripremi i Skupštini predloži na usvajanje, novu Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području opštine Modriča, kojom će predložiti odredbe o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata kao i zakonske mogućnosti njihovog zatvaranja.

“Skupština opštine Modriča izražava razumijevanje za sve veću zabrinutost građana zbog sumnje na značajnu pojavu narkotika i narkotičkih sredstava na području opštine Modriča, postojanja grupa i pojedinaca koji se bave tim radnjama, te traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da materijalno-tehnički i kadrovski opremi i osposobi Policijsku stanicu Modriča, kako bi ista mogla da odgovori svim bezbjednosnim izazovima”, naveli su iz Skupštine kao četvrti zaključak vanredne sjednice.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.