16.11.2023. 11:56
1
Milan Tegeltija dao "savjet" Bošnjacima kakvu politiku trebaju voditi: "Zazivanje stranaca koji trebaju da im naprave državu je jedino što znaju i mogu"
FOTO: n1
Savjetnik predsjednika RS-a, Milan Tegeltija, kada ne piše o FK Borac, na društvenim mrežama daje "dijagnoze" Dodikovim političkim neistomišljenicima. Tako u svojim posljednjim objavama na društvenoj mreži X "savjetuje" i Bošnjake kako bi trebali djelovati u BiH i kakva bi im politika trebala biti.

- BiH kao država u kojoj Bošnjaci (muslimani) politički dominiraju prosto se nikad neće desiti. To je metafizika koja puno košta sve u BiH, koja može da postoji i opstane samo kao federalno - konfederalna i policentrična konsocijacija. Svako drugo insistiranje je put u propast za BIH.

Dok god se Bošnjaci budu držali mladomuslimanskih ideja o BIH kao bošnjačkoj nacionalnoj državi, a to je SDA mantra iz koje trojka nema snage da se iščupa, bez obzira na retoričku distancu od te ideje, BiH će živjeti na aparatima dok je jednom neko jednostavno ne ugasi.

Mladomuslimanski SDA narativ o BiH je politički pogled na BiH koji trojka iz oportunističkih razloga slijedi u strahu od indoktriniranog biračkog tijela, a dosta njih u trojci ga čak i dijele sa SDA.

Kad bi političare iz Sarajeva pitao šta oni ustvari žele, a da je realno, ne bi niko znao reći. Sem floskula o “državi” EU i NATO, nemaju nikakav  realan i ostvariv politički sadržaj i ideju. Politika u Sarajevu nalazi se u političkom limbu zarobljena između stranaca i mantranja o državi bez ikakvog sadržaja.

Zato se s njima o malo čemu strateškom i dugoročnom možeš dogovoriti, jer oni ne znaju šta hoće. Oni hoće da su na vlasti i da mantraju o državi, bez da imaju ideju kako je to realno moguće. Zazivanje stranaca koji trebaju da im naprave državu je zato jedino što znaju i mogu, rekao je Tegeltija.


(Aldin B.)



1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.