20.11.2023. 11:55
0
Požar na džamiji u Gradačcu podmetnut, uhapšena jedna osoba
Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić kazao je da je požar na džamiji u Gradačcu podmetnut.

– Jučer nakon što je požar na našoj ljepotici, džamiji Husejniji ugašen, održao sam sastanak sa predstavnicima MIZ i sa nekoliko privrednika koji su učestvovali u obnovi Husejnije. Ovaj slučaj sve nas je šokirao, jer smo džamiju koju je gradio naš Husein kapetan počeli obnavljati još od 2011.,  a 2019. je obnovljena unutrašnjost u izvornom obliku jedinstvenom u BiH. Sada su krenuli vanjski radovi na ovom kulturno-historijskom i vjerskom objektu. Imam informacije da je požar podmetnut i da je jedna osoba uhapšena. Nas u Gradačcu ovaj nemili slučaj neće omesti da mi našu Husejniju ponovo obnovimo i da će ona zasijati punim sjajem, a vandala će stići zaslužena kazna – izjavio je za Avaz gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić.

U 11:25 na požarište je na lice mjesta stigao kantonalni tužilac koji rukovodi uviđajem i koji je potvrdio našem dopisniku da je jučer uhapšena inicijala S. A., za koju se osnovano sumnja da je podmetnula požar i on će večeras biti predat Tužilaštvu TK.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.