21.11.2023. 10:25
0
Na zahtjev Dodika odgođeno ročište pred Sudom BiH
Ročište pred Sudom BiH predsjedniku enititeta Republika Srpska Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a Milošu Lukiću, odgođeno je na zahtjev Dodika, saopštio je Sud BiH.

Uvidom u sutrašnja ročišta vidljivo je da je ovaj predmet skinut sa rasporeda.

Novi pretres je zakazan za 06. decembar. Dodik je zatražio odgađanje ročišta zbog najavljenog službenog puta.

Dodik i Lukić su optuženi jer su se oglušili o odluke Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, a prrvi put su se pred Sudom BiH pojavili 16. oktobra. Tada su pred Sudom rekli kako ne razumiju optužnicu koja im se stavlja na teret. Sud je kontstatovao da se izjašnjavaju da nisu krivi.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.