28.11.2023. 19:07
1
Čović nakon sastanka sa liderima Trojke: Nužan pozitivan iskorak
FOTO: Vijesti.ba
Dragan Čović, obraćajući se na konferenciji za medije nakon današnjeg sastanka predstavnika parlamentarnih političkih stranaka iz Federacije BiH koje čine većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH: Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH), Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), Naroda i pravde (NIP) i Naše stranke naglasio je prvenstveno kako mu je drago da su se danas sastali iz razloga što ima nekoliko dana do odlaska na zajedničke sastanke gdje će većina biti nazočna u Briselu.

"A kako bi, ukoliko nastavimo u onome kako smo večeras razgovarali, mogli potaknuti partnere koji će biti s nama u Briselu da stvorimo jednu realnu sliku, da BiH one manjkavosti otkloni i kroz 12. mjesec otvorimo pregovarački proces", kazao je Čović.

Ističe da o svim temama na nivou FBiH imaju usaglašen stav.

"Čini se da nam je nužan pozitivan iskorak, naše je opredjeljenje da se izvučemo iz krize i unutar FBIH pokažemo da jesmo vlast da možemo donositi odluke, ali i da nađemo kompromise koji su nužni po evropskim standardima da možemo sve zakone koji su nam do sada bili tema usaglasiti. Proračun na razini BiH je prevažan i da također tu stvar trebamo usaglasiti sa partnerima, kako bi paralelno sa entitetskim bio usvojen na razini BiH, obzirom da također raspravljamo o velikom iznosu sredstava, ako želimo o tome parcipirati moramo imati svoj ključni dokument", kazao je Čović.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.