30.11.2023. 10:02
0
Podržimo humanu gestu mladića iz Sarajeva
Mak Zukić, učenik Druge gimnazije u Sarajevu, u subotu, 2. decembra, pokušat će na kreativan način skupiti novčane donacije za pomoć socijalno ugroženim ljudima u Bosni i Hercegovini.
U sklopu školskog projekta, Mak je odlučio da napravi jednu vrstu umjetničke instalacije sa kućicama koje predstavljaju dom pun sigurnosti, topline i sretno mjesto za normalan razvoj porodice.

Nastojao bih na taj način skrenuti pažnju i podići svijest građana o tome šta za pojedine kategorije stanovništva predstavlja dom i koja mu je uloga, a što udruženje Pomozi.ba nemalom broju za to uskraćenih korisnika nadoknađuje kroz akcije i javne kuhinje“, rekao je Mak, objašnjavajući zašto se baš odlučio za ovu aktivnost. 

Mak će svoju instalaciju predstaviti u subotu u šoping centru Alta na -1 spratu od 10 do 18 sati, a sve vas koji budete u blizini pozivamo da svratite i podržite njegovu humanu ideju i ukoliko ste u mogućnosti ubacite donaciju u Pomozi.ba kutijicu za nekoga kome je potrebna pomoć.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.