18.12.2023. 20:05
0
Nešić o protestima u Beogradu: Opozicija da se uozbilji i preuzme odgovornost za poraz kao nekada Tadić i Vučić
Povodom večerašnjih protesta u Beogradu ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) povodom rezultata izbora, oglasio se ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

- Duboko sam zabrinut zbog večerašnjih pokušaja dijela medija i opozicije u Beogradu da proizvedu haos i nasilje u prestonici Srbije.

Haos i nasilje, destabilizacija, neće dovesti na vlast nikoga ko nema narodnu volju. Može samo biti zloupotrijebljena od onih koji ne žele dobro srpskom narodu, Republici Srpskoj i Republici Srbiji.

Ja sam glasao na izborima u Srbiji na isti način na koji to rade Hrvati iz BiH ili Mađari u Srbiji. Koristeći ista prava koja imaju brojni Srbi širom svijeta na biračkim mjestima na kojima su pobijedile opozicione stranke.

Istine radi - pošto se moje ime pominje u kontekstu beogradskih lokalnih izbora da ja na tim izborima nisam glasao. Ja sam glasao na biračkom mjestu broj 180 u Novom Sadu gdje imam prebivalište.

Neprovjerene informacije o meni, kao i laži o krađi izbora služe samo da opozicioni prvaci u Srbiji pobjegnu od odgovornosti.

Umjesto da svojim biračima polože račune za višegodišnje i uporne poraze, oni su spremni da Srbiju gurnu u haos da bi od te odgovornosti pobjegli.

Bolje im je da se ugledaju na Aleksandra Vučića iz vremena kada je bio opozicija ili Boris Tadića iz vremena kada je gubio vlast. Oni su gospodski priznavali poraz odmah, čak i kada je razlika bila vrlo mala - naveo je Nešić.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.