27.12.2023. 20:44
0
Promovisana knjiga Svetislava Pešića: Svaki dolazak u Sarajevo budi emociju
FOTO: Sport1
Sarajevska Vijećnica večeras je bila domaćin promocije knjige Svetislava Pešića pod nazivom "Moja igra moj put".

Promociji je prisustvovao veliki broj ljudi iz sporta, kako fudbalera i košarkaša, tako i ostalih sportista, ali i drugih javnih ličnosti poput člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, potpredsjednika FBiH Igora Stojanovića, načelnika Općine Centar Srđana Mandića.

Svetislav Pešić je istakao da mu je posebno zadovoljstvo promovisati knjigu u Sarajevu, gradu u kojem je proveo veliki dio života, piše Sport1.

- Ovdje sam proveo najveći dio svog života, najviše sam živio u Sarajevu i sigurno mi je svaki dolazak budi emociju. Drago mi je da sam ponovo ovdje, prije svega da vidim svoje prijatelje, jer na kraju krajeva dolaziš tamo gdje su ti prijatelji - rekao je Pešić i kratko se osvrnuo na samu knjigu:

- Pokušao sam da sve što se godinama stvaralo u meni pretočim u jednu takvu knjigu. Uvijek je postojala želja da se to desi, ali nikad se nije moglo naći vremena.

Započeo sam 2016. kada sam morao prekinuti trenersku karijeru zbog operacije koljena, tako da sam tada imao malo više vremena, ali onda, iako sam mislio da neću više raditi i biti trener, iz Barcelone su me zvali i otišao sam tamo 2018. godine. Onda je došla korona i bili smo zatvoreni skoro tri mjeseca. U Španiji je to bilo baš drastično i tada sam imao vremena da završim ono što sam započeo - rekao je Pešić.

Pešić je kao igrač sa Bosnom postao prvak Evrope, a kasnije je radio i kao trener Studenata.

Promociju knjige organizuje Udruženje sportskih novinara BiH. Pokrovitelji su Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić-Londrc, te Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.