30.12.2023. 9:38
12
Reakcija iz sarajevske SDA: "Ovo je dokaz da je Sebija Izetbegović nezakonito smijenjena. Uskoro će odgovarati za sve"
FOTO: N1
Nakon što je sinić objavljeno da je Kantonalni sud u Sarajevu naredio poništavanje imenovanja Nadzornog odbora KCUS-a, reagirala je SDA.

Naime, Sud je naredio Vladi FBiH da vrati sve u prvobitno stanje, a pitanje je šta će biti s ostalim imenovanjima, tačnije Upravnim odborom pa i novim direktorom.

Iz SDA su pozdravi odluku Kantonalnog suda.

"KO SDA Sarajevo pozdravlja Rješenje Kantonalnog suda, kojim je utvrđeno da je Nadzorni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu imenovan nezakonito, iz čega proizilazi da su odluke koje je donijelo to tijelo, također nezakonite. Prof. dr. Sebija Izetbegović nezakonito je smijenjena s pozicije direktorice KCUS-a, a zakon i Statut najveće zdravstvene ustanove u državi grubo su prekršili Vlada Federacije BiH i njen premijer Nermin Nikšić.

Opsesivna potreba nametnutog režima da silom i bezakonjem eliminira svoje političke protivnike, vodi općem haosu i pravnoj nesigurnosti. Oblast zdravstva i ugled najveće zdravstvene ustanove u zemlji, morali su ostati izvan domašaja politike koja počiva na prizemnosti, ali vlast koja je uspostavljena stranim uplitanjem, očigledno nema tu sposobnost", naveli su iz SDA.

Oni su dodali da 'organizovani progon prof. dr. Sebije Izetbegović nije ostao u granicama javnog linča, niti predstave za javnost'.

"Provođen je sistemski, namjernim i svjesnim kršenjem zakona i procedura, od strane onih koji su se obavezali da provode zakon i poštuju procedure. Vrijeme kada će odgovarati za svoje postupke, nije tako daleko!", zaključili su iz SDA KS.

(Erna H.) 

12
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.