5.1.2024. 8:20
1
Boračka udruženja o BHRT-u: Apsurd je da plaćanjem takse finansiramo BHRT, gdje nas nazivaju takozvanim
FOTO: FTV
Oni koji su se izborili za državu Bosnu i Hercegovinu i godinama nastavljaju da se bore za njen suverenitet, kao i nezavisnost Javnog servisa, pružili su punu podršku Federalnoj televiziji u borbi za rješavanje pitanja prikupljanja RTV takse.

Koordinacioni odbor temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine poručuje da nikad neće dozvoliti gašenje državnog i entitetskog javnog emitera. U svom saopštenju podsjećaju na desetine dokumentarnih filmova i serijala koje je RTVFBiH producirala i emitovala. Ističu, jedini krivac je menadžment i Upravni odbor BHRT-a. Moralna i patriotska dužnost je da reagujemo - poručuju bivši borci.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Koordinacioni odbor temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH, Organizacija porodica šehida, poginulih boraca Federacije BiH, Savez ratnih vojnih invalida Federacije BiH, Savez boraca Federacije BiH i Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH

Saopćenje za javnost

Mi ne smijemo šutjeti!

U zadnje vrijeme pratimo dešavanja oko javnih emitera. Naša patriotska, moralna i građanska obaveza je da reagujemo.

Kad se politika počne miješati u rad javnih emitera, to znači da nisu više javni nego da su ovisni o politici i političarima.

Pažljivo pratimo programe na FTV-u i BHRT-u, te odgovorno tvrdimo, a možemo i dokazati, da je FTV uradila desetine dokumentarnih filmova i serijala o našoj odbrambeno-oslobodilačkoj borbi 1992-1995, dok BHRT imenuju urednike koji vrijeđaju i omalovažavaju djecu ubijenu tokom agresije u našem glavnom gradu Sarajevu, dok smo mi pripadnici jedine legalne oružane sile TAKOZVANI.

Na BH RADIJU se proglašava dan žalosti paralelno sa Srbijom za poginule TERORISTE.

Ovakvim pristupom diskutabilnog Upravnog odbora Menadžementa BHRT-a, te uskog kruga rukovodilaca na BHRT-u dolazimo u situaciju da ćemo ugroziti jedinog relevantnog emitera na području FBiH.

Napominjemo da na području FBiH taksa se prikuplja samo gdje je ARBiH sačuvala teritorij. Apsurd je da plaćanjem takse sa područja FBiH finansiramo BHRT, gdje smo TAKOZVANI, gdje Upravni odbor i Menadžment BHRT-a zanemaruje i oprašta ogromna dugovanja RTRS-a.

Svjesni smo problema uposlenika BHRT-a, među kojima ima i jedan dio naših saboraca, zato krivimo Upravni odbor i Menadžment BHRT-a što su doveli u pitanje egzistenciju radnika BHRT-a i Federalne televizije. Ovim saopćenjem dajemo punu podršku Federalnoj radio-televiziji.

U naredom periodu ćemo pomno pratiti sva dešavanja oko ovog problema, dozvoliti nećemo medijski mrak, a to je, očito, nečija namjera. Nikada dozvoliti nećemo gašenje niti državnog, a ni entitetskog javnog emitera.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.