7.1.2024. 16:37
1
Suljagić o snimku iz Potočara na kojem Srbi pucaju iz pištolja: "Ovo je još luk i voda. Nekad su to bile ručne bombe i automatske paljbe"
Iz kombija koji je bio u koloni vozila pod pratnjom vozila MUP-a RS pucano je iz vatrenog oružja u trenucima dok su vozila prolazila pored kuća bošnjačkih povratnika u Potočarima kod Srebrenice. Kako je potvrđeno za Istragu, iz vatrenog oružja nije pucano u pravcu kuće, već su meci ispaljeni u zrak.

Sve se desilo povodom pravoslavnog Božića kada su lokalni Srbi u subotu popodne vozilima paradirali na relaciji Bratunac-Srebrenica.

Oglasio se i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

On je naveo da ovakve stvari ponavljaju svake godine.

"Ovo je još luk i voda. Nekad su to znale biti i kolone od po stotinu automobila, automatska paljba, ručne bombe. Naša je nesreća da smo na zapadnoj obali Drine, a ne Jordana, pa se niko osim nas i par novinara neće pobuniti", naveo je Suljagić.


(Ajdin B.)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.