19.1.2024. 13:25
0
Oprez vozačima: Na bh. cestama postavljen još jedan radar
U nastojanju da poboljša sigurnost u prometu, policija HNK-a nedavno je implementirala novu tehnologiju u borbi protiv prekoračenja brzine. Na ključnim prometnicama postavljen je najsavremeniji radar, što predstavlja dodatni korak prema smanjenju prometnih nesreća i povećanju svijesti o važnosti pridržavanja prometnih propisa .

Radar koristi napredne senzore i kamere kako bi precizno mjerao brzinu vozila te identificirao prekršitelje. Policija naglašava da je cilj ove inicijative educirati vozače o važnosti poštivanja ograničenja brzine i smanjiti rizik od nesreća uzrokovanih nepropisnom vožnjom.

Novi radar postavljen je u Neumu, u blizini Dječjeg vrtića u Ulici Put svetog Ante, gdje je ograničenje 40 km/h.

Radar je instaliran krajem oktobra 2023. godine, ali tek je pušten u funkciju ove sedmice potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Vlasti pozivaju građane na suradnju i pridržavanje prometnih propisa kako bi se zajedno stvorila sigurnija prometna okolina. Upotreba nove tehnologije u nadzoru brzine također je dio šireg plana poboljšanja saobraćajne sigurnosti u zajednici.

Građani se potiču na poštivanje prometnih pravila, a implementacija novog radara predstavlja dodatni korak prema ostvarenju cilja smanjenja prometnih nesreća i očuvanja života na cestama.

 
RadarHNK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.