20.1.2024. 12:06
0
Dodik "isprozivao" Bidena: Ako Rusija pobijedi, šta mislite da će se dogoditi Balkanu?
Predsjednik moćne Amerike obmanjuje javnost, širi strah i priziva rat, stoji u novoj objavi Milorada Dodika, predsjednika manjeg bh. entiteta RS, na platformi X.

"Jednom su narodi na ovim prostorima bili naivni, tuđe interese stavili su iznad svojih i platili su tragičnu cijenu. Najveću srpski narod. Mi, Srbi na Balkanu opredijeljeni smo za mir, za saradnju, za napredak. Za ostvarivanje vaših interesa sami snosite troškove", poručio je Dodik i dodao: "Srbi neće biti moneta za bilo čije potkusurivanje. Zato prestanite da govorite neistine, prestanite da nas huškate jedne na druge. Imamo pravo na budućnost u miru."

"Možete preporučiti malom broju Evropljana koji vas još uvijek slušaju da BiH zaslužuje početak pregovora sa EU", poručio je Dodik u reakciji na izjavu predsjednika SAD Joea Bidena.

Američki predsjednik Joe Biden je jučer tokom obraćanja u Bijeloj kući upozorio na to da bi ukidanje financijske pomoći Ukrajini moglo dovesti do krize u zemljama Balkana.

"Ako odemo, a Rusija izdržati njihov napad i pobijedi Ukrajinu, šta mislite da će se dogoditi u balkanskim zemljama? Što mislite da će se dogoditi od Poljske do Mađarske?" napisao je Dodik.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.