21.1.2024. 14:19
1
Dodik o stavovima Trojke u Laktašima: Čini mi se da su partneri iz FBiH omekšali!
Milorad Dodik je danas prisustvovao u Vladičanskom dvoru u Banjoj Luci povodom slave Jovanjdan, nakon čega se obratio medijima.

Dodik je komentarisao posljednji sastanak koji je održao sa predstavnicima stranaka trojke i HDZ-a kod Laktaša.

- Moj utisak je da je sastanak proizveo volju i atmosferu da se to završi u februaru i mislim da, kada malo pažljivije pogledate, partneri iz FBiH su zbog nekih svojih lokalnih potreba omekšali. Ali, u suštini sve su rekli isto, nije bilo ništa različito od onog što smo dogovorili o svemu tome - kazao je Dodik.

Istakao je i da je razgovarano o Ustavnom sudu BiH.

- Mi insistiramo da apelaciono odjeljenje bude u Banjoj Luci, oni još nisu spremni da to prihvate. Razgovarali smo o Ustavnom sudu BiH i rečeno je da raspodjela, dva Srbina te po dva Hrvata i dva Bošnjaka, koja bi se birala u FBiH, i trojica koja bi se birala zamjenskih za strane sudije ili kako odluči parlament, to je u redu kvalifikacija, ali ih bira Parlament BiH i u kome svi imaju neku odlučujuću ulogu. 

Zatim je dodako kako to neće to biti strana volja, nego volja organa BiH. 

- Dakle, to smo dogovorili da izradimo, da ne bi opterećivali ovaj evropski put, da bude do kraja aprila finalizovano - ističe.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.