25.1.2024. 16:13
0
Grad Mostar dobio nikad veći budžet: Povećanje od čak 50 miliona KM
Gradsko vijeće Mostara danas je, većinom glasova, usvojilo budžet u rekordnom iznosu od 140 miliona KM. U odnosu na prethodne tri godine, koliko je proteklo od formiranja aktuelne vlasti, budžet je povećan za više od 50 miliona KM, piše Dnevni avaz.

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić ocijenio je da je riječ o budžetu s realnim potencijalom, koji se u narednih pet godina može uduplati, ako se bude radilo istom dinamikom.

-Mislim da smo u ovom razdoblju isporučili ozbiljan rezultat i nema segmenta u kojem nismo napravili ozbiljan pomak. Uspjeli smo nakon samo tri godine doći u normalan sistem funkcioniranja- rekao je Kordić.

Naglasio je da se u Mostaru trenutno grade sportska dvorana, bazen, pet malih dvorana, velike saobraćajnice i dva stadiona i mnogo drugog, prenosi Avaz.

-Finansijski je grad stabilan, prihodi su oprezno planirani. Nismo zadužen grad i možemo se još zaduživati. Razmišljamo o par velikih projekata koji su vezani za turističke kapacitete u Mostaru-naveo je u svom obraćanju vijećnicima.

Najavio je i ozbiljno zalaganje u oblasti komunale, kao i spajanje javnih preduzeća iz te oblasti, te rješenje za deponiju „Uborak“.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.