31.1.2024. 17:55
0
O čemu se to danas raspravljalo na sjednici za ustavnopravna pitanja pri Kabinetu Denisa Bećirovića?
U Sarajevu je danas održana sjednica Savjeta za ustavnopravna pitanja pri Kabinetu člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića.

Na sjednici Savjeta razmotrena su pitanja adekvatnosti primjene principa Aneksa VIII uz Opći okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini i funkcionalnosti Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika. 

Nakon održane sjednice i rasprave, konstatirani su mnogobrojni problemi i utvrđeni deficiti u trenutnim normativnim, proceduralnim, institucionalnim i personalnim rješenjima, što je potrebno ispraviti. 

Savjet će u daljnjem radu predložiti adekvatna rješenja u cilju poboljšanja sveukupne situacije sa navedenom Komisijom i njenom funkcionalnošću, o čemu će javnost biti upoznata, saopćeno je iz kabineta Denisa Bećirovića.

(Sead M.)
 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.